понедельник, 2 мая 2016 г.

Profilul consultantului în alăptare - Alina Șmurun

Profilul consultantului în alăptare  - 

Alina Șmurun


foto: Irina Spinei

Alina Șmurun
Consultant superior în alăptare și co-fondator Mămica Alăptează
Consultant AKEV
Consilier în psihologia perinatală

Date de contact:
Telefon: 0795-157-27
Facebok: Alina Shmurun
Skype: alina.shmurun
Mail: alina_r2002@mail.ru

Alina Șmurun este mama unei fetițe deja adolescente, dar care a fost alăptată puțin peste 2 ani. Anul 2003, când a adus-o pe lume pe Irina, informația despre alăptare putea fi găsită și mai greu decât astăzi, ea aproape că lipsea cu desăvârșire.  Alina a întâmpinat și ea dificultăți în alăptare și acesta a fost motivul din care a decis să se informeze cât mai mult la acest capitol. 

foto: Irina Spinei
Unicul loc unde a găsit ajutor și susținere a fost forum.materinstvo.ru, unde Alina a cunoscut un consultant în alăptare și liderul La Leche League din Israel - Nadejda Aizner. Informația pe care cea din urmă o posta, a ajutat-o pe Alina Șmurun să depășească dificultățile în alăptare. "Urmărind tot ceea ce făcea consultanta din Israel, mi-a venit ideea să devin și eu consultantă în alăptare. Îmi plăcea ce și cum făcea ea, am înțeles că pot și eu să ajut alte femei, că chiar îmi reușește. Așa am decis să devin membră AKEV - asociația în Rusia, care susține alăptarea." povestește Alina Șmurun.

Mai târziu Alina Șmurun a decis să se alăture acestei asociații, a devenit membru grupului de susținere, iar apoi consultant în alăptare. Alina a parcurs calea de la soluționarea propriilor dificultăți în alăptare până la a devenirea specialistului în domeniu și astfel a ajuns să fie primul consultant în alăptare din Republica Moldova.




„Am devenit consultant în alăptare pentru că îmi place când mamele sunt fericite și sănătoase și se simt mame în toate privințele, când au posibilitatea să realizeze ceea ce le-a dăruit natura – posibilitatea de-ași alăpta copilul. Deoarece îmi place să ajut femeile să se bucure de această posibilitate și în  același timp să ajut copilul să primească ceea ce are dreptul de-a primi și anume posibilitatea de-a fi hrănit la sânul mamei sale.”

Alina Șmurun



Statutul -  consultant superior în alăptare
Experiență profesională de la 2008
Experiență personală în alăptare 2 ani și 1 luna


Licențiere în domeniu

2009membru grupului de susținere AKEV
2010consultant- stagiar AKEV, mentor și profesor – Natalia Movcean – consultant AKEV și psiholog perinatal http://www.perinatal.org.ua 
2015consultant AKEV
2015consultant superior și co-fondator Mămica Alăpteaza
2015 aprilie - septembrie - voluntar ca și consultant în alăptare la „Institutul Mamei și copilului” din Chișinău
2016 ianuarie – fondator și președinte la A.O. "Asociația Națională pentru Susținerea Alaptării" .

Studii în domeniu


Octombrie 2012
Studiu practic „Ajutorarea femeilor în perioada lactației” – abilități practice de stoarcere nedureroasă a sânilor ăn caz de întărire a pieptului, metoda „palsing”.  Profesor: Movcean N. și Popova N.

Noiembrie 2011 – iunie 2012 
Curs practic și teoretic „Instruirea consultanților în alăptare” în baza materialelor OMS/UNICEF, Ucraina, Kiev. „Asociația parentingului conștient”, „Călătoria spre naștere”. Pofesori: Movcean N., Tutcenko L., Nesterova V., Romanenko L., Gavrileko T.

2013 aprilie - iunie 
Specializarea „Psihologia maternității și a bebelușiei”. Profesor: Movcean N., Kudreașova N. 

2015 ianuarie – iunie
Specializare „Psihologia perinatală în terapia gestalt. Asistența psihologică în sarcină și naștere. Psihologia parentingului”. Institutul din Moscova Gestalt și Psihodrama. Profesor: Belkina T., Sopot O. 

2015-2019 - diploma de licența in Psihopedagogie Specială. Universitatea Pedagogică "Ion Creangă"

2018-2019 - nivelul I in Geștalt terapie. Institutul din Moscova Gestalt și Psihodrama. Profesor: Bîceva E.

2019-2021 - diploma de magistru in Psihologia, Universitatea Pedagogică "Ion Creangă"




2 комментария:

Unknown комментирует...

Buna. Am o fetita de 3 luni si de citeva saptamini refuza sa manince din ambii sini. Papa doar din sticla lapte stors, dar tot cu chiu cu vai. Ce pot sa fac s-o intorc la sin?

Anastasia Popescu комментирует...

Bună ziua. Telefonati un consultant în alăptare ca să vă ghideze.
Acest lucru se intâmplă pentru că bebe a avut biberon si acum din cauza lui refuza sanul