среда, 15 августа 2018 г.

Seminare gratuite in cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării

Seminare gratuite in cadrul
Săptămânii Mondiale a Alăptării

foto: Irina Spinei


Răspunsuri și informație de la profesioniști contra unui zâmbet. Zeci de tineri și viitori părinți au participat la seminare gratuite organizate în Săptămâna Alăptării. 
Bazele alăptării, îngrijirea nou-născutului, diversificarea alimentară a sugarului. Sunt doar câteva dintre subiectele seminarelor gratuite organizate de către consultanții în alăptare în mai multe localități. Viitoare și actuale mămici dar și tătici  au asistat la cursuri, au pus întrebări și au aflat răspunsuri la cele mai frecvente întrebări cu care se confruntă.
foto: Irina Spinei
Unul dintre subiectele care a stârnit curiozitate mămicilor și a tăticilor a fost cel al seminarului care viza relațiile în familie după apariția copilului. Astfel, participanții au aflat care sunt caracteristicile comportamentului și dezvoltării copiilor nou-născuți, au făcut cunoștință cu specificul psihologic ale unei femei în perioada postpartum, dar și cu unele caracteristici psihologice ale bărbatului după apariția unui copil în familie.
foto: Irina Spinei
Cele mai frecvente întrebări despre alăptarea copiilor după vârsta de un an și după vârsta de doi ani și-au găsit răspunsul în cadrul unui alt seminar organizat de către proiectul Mămica Alăptează și Mama.md. Tinerele mămici au învățat, printre altele,  strategii pentru a negocia cu copilul, dar și cum să treacă de la alăptarea la cerere la alăptarea conform unui „regim”. De asemenea, consultanții în alăptare le-au sugerat mamelor cum să elimine alăptările de noapte și cum să-și învețe puiul să adoarmă fără sân.
foto: Irina Spinei
Seminarul care a avut drept subiect bazele alăptării a fost organizat atât la Orhei, cât și la Hâncești. În cadrul evenimentului au fost abordate mai multe subiecte de interes major pentru viitoarele mămici dar și pentru proaspetele mame. Femeile au aflat ce înseamnă stabilizarea lactației și greva suptului, au făcut cunoștință cu potențialele dificultăți în alăptare și au spart împreună cu consultantul mai multe mituri despre alăptare.
foto: mama.md


foto: mama.md
De un interes aparte s-a bucurat cursul expres de îngrijire al nou-născuților. Viitorii părinți au aflat  ce așteaptă un nou-născut de la ei, ce înseamnă  purtatul în brațe și  masajul împotriva colicilor dar și cât de important este masajul pentru dezvoltarea copilului.
foto: Irina Spinei
De asemenea, viitoarele mame au făcut cunoștință cu noțiunea de înfășarea, și au aflat ce înseamnă slingul și care este rolul lui. Un element extrem de interesant pentru cei prezenți au fost informațiile despre organizarea somnului bebelușului dar și procedurile de scăldat și a de adaptare a bebelușului la noul mediu.
Toate femeile vor să fie frumoase și sănătoase, iar mamele în perioada alăptării nu sunt o excepție, de accea femeile au participat la un seminar în cadrul căruia au aflat care sunt principalele proceduri de îngrijire și înfrumusețare compatibile și incompatibile cu alăptarea.
foto: Irina Spinei

Consultantul în alăptare le-a explicat femeilor cum stă treaba cu sportul în timpul alăptării împreună cu antrenoarea FitMami și a oferit exemple de alimentație sănătoasă împreună cu managerul proiectului Eat&Fit pentru mamele care alăptează.


Mai mult, la seminar au fost discutate tratamentele, procedurile, intervențiile și manipulările medicale permise în timpul alăptării.
foto: Irina Spinei
Mame au manifestat un interes sporit pentru seminarul care a avut drept subiect diversificarea bebelușilor. La eveniment ele au aflat cum începe diversificarea și cum se îmbină diversificarea cu alăptarea.
foto: Irina Spinei
De asemenea, consultantul în alăptare le-a explicat ce alimente și la ce vârstă recomandă Organizația Mondiale a Sănătății să fie introduse în alimentația copilului, dar și cum se organizează diversificarea în așa fel ca să fie pe placul bebelușului.
foto: Irina Spinei
Seminarele au fost organizate în cadrul Săptămânii Alăptării de către proiectul Mămica Alăptează și Mama.md. Participanții care au procurat bilete au plătit pentru ele cu un zâmbet. Seminarele au avut loc la Chișinău, Hâncești și Orhei.

Coorganizator al Săptămânii Alăptării 2018 – portalul Mama.md
Partenerii seminarelor din cadrul Săptămânii Alăptării: BB Cream, Ушастый Нянь, OM Kids, Mam & Me, B'Sweet, Smart Start Kids Academy, Irina Spinei Photography, Equilibra Moldova, Antos cosmetică naturală, Fit Mami, Automobil Club Moldova, Baby4baby, Eat&Fit.

Parteneri informaționali: Ea.md, Ask a Mom, Târgul Mămicilor Fermecate, Tîrgul Mămicilor Non-Stop




Комментариев нет: